fbpx

fördjupa din utövning

Studieprogram

Studieprogrammen ger oss möjlighet att fördjupa vår förståelse och erfarenhet av buddhismen genom systematiska studier av kvalificerade buddhistiska texter. Programmen erbjuder ett modernt sätt att studera och utöva buddhistisk meditation där betoningen ligger på hur vi förenar vår andliga utövning med vårt upptagna vardagsliv.

"Genom att förlita oss på studieprogrammen kan vi gradvis öka vår visdom tills den har mognat helt och hållet, likt en fullmåne."

— Geshe Kelsang Gyatso

Fördjupningsprogrammet

PROVA-PÅ 20 JANUARI
Delta på centret eller online.
Meddela gärna om du kommer.

Fördjupningsprogrammet (FP) är till för dem som vill lära sig buddhistisk meditation och utövning på ett strukturerat sätt genom att studera en specifik bok. Passen består av sjungna böner, vägledda meditationer, undervisning och diskussion. Lär dig att utveckla djup inre ro och äkta lycka genom att förena Buddhas visdom med ditt vardagsliv.

Obs! Man anmäler sig til en termin. Fördjupningsprogrammet är mer dynamiskt, interaktivt och omfattande än våra andra klasser och kräver ett djupare engagemang. 

Fördjupningsprogrammet

Texten som studeras

Vi studerar boken på svenska
”Den nya Åtta steg till lycka – Den buddhistiska vägen av kärleksfull vänlighet” av Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso. Den visar hur man utvecklar och behåller ett genuint vänligt hjärta gentemot andra. Boken presenterar också praktiska sätt att använda Buddhas tidlösa visdom för att förvandla livets utmaningar till befriande andliga insikter. Boken finns att köpa på centret.

Frågor?

Frågor och svar

De som vill gå djupare i sina studier av buddhistisk meditation brukar börja på vårt studieprogram efter att ha fått viss erfarenhet genom vårt allmänna program (veckoklasser och helgkurser). Man måste anmäla sig i förväg, men det är möjligt att hoppa på när som helst. Vi brukar ha ett prova-på tillfälle i början av varje termin.

För att delta i Fördjupningsprogrammet behöver eleven ha ett medlemskap, antingen månadskort eller guldkort. Läs mer om allt som inkluderas i dessa medlemskap.

Du kan delta på plats eller via livesändning.

Du kan antingen klicka på “Ansök nu” eller kontakta oss på: info@mediteraigoteborg.org. Vi svarar gärna på frågor och berättar mer om programmet. Vi brukar också ha ett prova-på tillfälle i början av varje termin.

Buddhistisk tradition
Tusenårig visdom för moderna tider

Förfrågan

Studieprogram