fbpx

Om oss

Centret

Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter är en fridfull oas mitt i centrala Göteborg. Vi erbjuder olika meditationspass, evenemang, retreat och studieprogram i meditation och buddhism för att hjälpa människor att finna äkta lycka och frihet från problem. Kom gärna förbi och titta runt i vår bokhandel eller ta en kopp te. Alla är välkomna.

En växande gemenskap

Ideell förening

Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenter drivs som en ideell förening vars syfte är att främja meditation och buddhism.
Vi vill att alla ska få uppleva varaktig inre ro och frihet från lidande. Centret är grundat av den buddhistiske meditationsmästaren Vördnadsvärde
Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche och drivs av volontärer.

”Centret är en perfekt plats för meditation och idealisk för alla som söker lugn och förnyelse.”

— Anna

Kelsang Jema

Våra lärare

Kelsang Jema är Hjärtjuvel Kadampa Buddhistcenters huvudlärare. Hon är buddhistisk nunna och elev till
Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso.
Hon har utövat meditation och buddhism sedan 2004 och har studerat Kadampa Buddhism i Frankrike, England och Sverige.
På ett praktiskt och inspirerande sätt visar hon hur vi kan integrera meditation och modern buddhism i våra upptagna liv. Kelsang Jema uppskattas mycket för sin visdom och kärleksfulla vänlighet.

På centret

Andra lärare

Carina

Carina guidar meditationer ibland på centret. Hon har studerat på centrets fördjupningsprogram och har många års erfarenhet av meditation. Hon har också gjort många tysta retreats. Carina är mycket uppskattad för sin visdom, lugn och sin empati. På ett lugnt och tydligt sätt delar hon med sig av sina erfarenheter av buddhism och meditation. Carina utbildar sig kontinuerligt genom att delta på olika kurser och retreats både i Sverige och utomlands.

Gruppbesök
Vi välkomnar skolor och företag på besök

Förfrågan

Studieprogram