fbpx

Buddhismen – Ett varaktigt skydd

Vi vet från egen erfarenhet att våra jobb, relationer och ägodelar inte kan ge oss verklig och bestående trygghet eller lycka. De är alla flyktiga och försvinner slutligen helt när vi dör. Denna insikt motiverar buddhister att söka tillflykt till någonting som är mer tillförlitligt och varaktigt. 

I buddhismen betyder “tillflykt” att söka ett inre skydd från problem och obehagliga känslor genom att utöva och nå insikter i Dharma (Buddhas läror). Med hjälp och uppmuntran från Sangha – den andliga gemenskapen och genom att ta emot Buddhas välsignelser kan vi utveckla en inre tillflykt i våra hjärtan som leder oss till ett tillstånd bortom sorg. 

I denna kurs kommer vi att utforska vad det innebär att ta tillflykt till de tre juvelerna – Buddha, Dharma och Sangha. Vi kommer bli vägledda genom olika meditationer som ökar vår förståelse och erfarenhet av denna utövning.

Datum

apr 02 2022
Expired!

Tid

10:00 - 13:30

Pris

295.00 kr

Plats

På centret & online

Arrangör

Kadampa Meditationscenter
Kadampa Meditationscenter

Kursledaren

  • Kelsang Nyima
    Kelsang Nyima
    Kadampa Lärare

    Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

Nästa evenemang

Förfrågan

Studieprogram